S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Obiskali smo Kitajsko akademijo znanosti

Predstavniki podjetja Abelium d.o.o. in Inštituta Andrej Marušič Univerze na Primorskem (UP IAM) so v juliju 2013 obiskali Center za računalništvo v oblaku Kitajske akademije znanosti.

Obiskali smo Kitajsko akademijo znanosti

Dr. Alen Orbanić in dr. Boris Horvat

V okviru mednarodne znanstvene konference "SOLI13 - 2013 IEEE International Conference on Service Operations and Logistics, and Informatics", sta se dr. Alen Orbanić in dr. Boris Horvat udeležila ustanovnega sestanka dveh bilateralnih projektov sodelovanja med EU in Kitajsko iz področja pametnih mest in pametne logistike, na katerih sodeluje tudi Abelium.

V okviru obiska - v avgustu 2013 - je pod organizacijo Kitajske akademije znanosti, Centra za računalništvo v oblaku (CAS CCC) potekalo več srečanj s predstavniki mesta, javnih služb, akademskih inštitucij, zasebnih podjetij in tveganega kapitala. Predstavnika Abelium in UP IAM sta se udeležila tudi uradnega obiska CAS CCC, ki ima sedež v mestu Dongguan v kitajski provinci Guangdong. Omenjeni center CAS CCC je najpomembnejša kitajska raziskovalna inštitucija, ki se ukvarja z računalništvom v oblaku.

Abelium je na srečanjih predstavil svoji oblačni storitvi edu.Plexor in route.Plexor, s predstavniki kitajskega tveganega kapitala pa smo začrtali tudi prve korake vstopa na kitajski trg s slovensko rešitvijo za pametno storitev prevoza potnikov (intelligent passenger transportation).