S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Prejeli smo nagrado za najboljšo storitveno inovacijo v letu 2012

iOliva - enostavno napovedovanje kakovosti in količine oljčnega olja.

Na 7. Slovenskem forumu inovacij je naša inovacija iOliva razglašena za najboljšo storitveno inovacijo v letu 2012. iOliva je novost v svetovnem merilu in spreminja do sedaj uveljavljene principe delovanja in laboratorijske analize za preverjanje vsebovanosti oljčnega olja. 
 
V svetovnem merilu je trg oljčnega olja letno vreden več miljard USD. Oljkarji olive najpogosteje prodajo predelovalcem; ti zbirajo velike količine oliv različnih vrst in iz mešanice pridelujejo oljčno olje. Za vse udeležene je napoved kvalitete in količine v olivah vsebovanega olja zelo pomembna, saj se na podlagi teh ocen določi odkupna cena letine, kar vpliva na zaslužek vseh v verigi. 
 
Inovacija iOliva zamenjuje vse obstoječe počasne in drage laboratorijske metode vzorčevanja (NIRS, NMR) z izjemno enostavnim sistemom, ki z uporabo pametnega mobilnega telefona omogoča takojšnjo, nekajkrat cenejšo pridobitev zanesljivih napovedi. iOliva omogoča optimizacijo načrtovanja obiranja pridelka in s tem povečanje donosa. Inovacija je preverjena, uporabljajo jo že ključni industrijski partnerji po svetu. 
 
Z današnjo podelitvijo priznanj na 7. Slovenskem forumu inovacij, je naša iOliva že drugič nagrajena.