S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Pridobili smo projekt VALOR 2010

Podjetje Abelium d.o.o. je eno od šestih izbranih podjetij na javnem razpisu "Spodbujanje procesa prenosa znanja - VALOR 2010".

Pomemben strateški cilj podjetja Abelium d.o.o., specializiranega za izvajanje raziskav na področju zahtevnih problemov, ki jih srečujemo v gospodarstvu in industriji, je razvoj zmogljive programske knjižnice za analiziranje velikih omrežij, ki bi predstavljala osnovo za vključitev v različne aplikacije. Orodje Pajek, razvito na Univerzi v Ljubljani, se uvršča med najpomembnejše aplikacije za analizo socialnih omrežij na akademskem področju, kjer uživa velik mednaroden ugled. Zato nameravamo v projektu net.Plexor razpisa VALOR 2010 raziskati možnosti za prenos znanja na področju velikih omrežij in tako ustvariti izhodišča, za pripravo profesionalne komercialne knjižnice za analizo in vizualizacijo velikih omrežij, ki bi z uporabo v različnih informacijskih sistemih povečala njihovo dodano vrednost.