S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Sodelovali smo pri razvoju najbolj inovativnega poslovnega modela v Sloveniji

Že drugo leto zapored med najbolj inovativnimi v Sloveniji

Sodelovali smo pri razvoju najbolj inovativnega poslovnega modela v Sloveniji

Nagrajenci 8. Slovenskega foruma inovacij

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo Republike Slovenije in Javna agencija SPIRIT sta organizirala 8. Slovenski forum inovacij, v okviru katerega je podjetje TM Vista s storitvijo nizkocenovnega prevoza potnikov GoOpti v sodelovanju s podjetjem Abelium prejelo posebno priznanje za najbolj inovativen poslovni model. Abelium sodeluje pri razvoju pametnih storitev, ki podpirajo delovanje tega t.i. inteligentnega transportnega sistema.

Poudarek slovenskega foruma inovacij 2013 je na trajni rasti in razvoju. Katalog inovacij 8. Slovenskega foruma inovacij je dosegljiv na spletni strani www.foruminovacij.si.

GoOpti je disruptiven, s sodobnimi IKT storitvami podprt sistem pametne organizacije prevoza potnikov, razvit v Sloveniji. Prilagaja se povpraševanju in s pomočjo koncepta »donosnosti upravljanja«, z uporabo lastnih matematičnih optimizacijskih modelov in specializiranega sistema ERP ter drugih inovativnih idej, optimizira zasedenost vozil ter dosega najnižjo ceno za potnike ob kar se da visokem donosu prevoznika. Edinstveni del GoOpti poslovnega modela je vpeljava t.i. »časovnega okna« - dogovora s potnikom, ki se je v zameno za nižjo ceno prevoza pripravljen dogovoriti za čas odhoda. Ključni del inovacije je franšizni poslovni model, podprt s konceptom »programska oprema kot storitev«. Kljub temu, da GoOpti zagotavlja prevoze ni prevozno podjetje. Sistem GoOpti temelji na uporabi učinkovitega posredniškega sistema med končnimi uporabniki prevoznih storitev. Zelo pomembna dela inovacije sta blagovna znamka GoOpti in celovita uporabniška izkušnja. V letu 2013 načrtujejo več kot 2,7 milijoni prometa in 150.000 potnikov, pa tudi širitev na tuje trge.