S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Sodelujemo na EU projektu CareWood

V okviru raziskovalnega programa WoodWisdom-Net smo skupaj s 17 partnerji iz petih evropskih držav iz uspeli s prijavo raziskovalnega projekta CaReWood - Cascading Recovered Wood.

CaReWood konzorcij razume in resnično ceni pomen lesenih materialov in upravljanja z recikliranim lesom zavoljo varovanja okolja, saj gozdovi ne bodo mogli zagotoviti zadostne količine surovega lesa za potrebo rastočih globalnih potreb, brez znatnega izboljšanja učinkovitosti virov v celotni vrednostni verigi.

Glavni cilj tega projekta je predstaviti koncept za izpopolnjevanje predelanega masivnega lesa ter kot vir za čiste in zanesljive sekundarne lesene izdelke znotraj evropske industrije. Projekt CaReWood zagotavlja pogoje za razvoj poslovnega modela za kaskadno rabo lesa predelanega s prenovo in dekonstrukcijo zgradb, pohištveni sektor ter embalažno in prevozno panogo.Znanstveni in tehnološki cilji CaReWood projekta zajemajo:
- sedanje oblastne napovedi o obsegu in kakovosti recikliranega lesa;
- začrtanje smernic projektiranja za lažjo ponovno uporabo;
- razvoj programske opreme za podprtje povratnih logističnih modele za predelavo lesa;
- prikazati izvedljivost industrijskih naprednih tehnologij;
- sprejetje certificiranja in meril za označevanje kaskadnega lesa;
- oceniti vplive na okolje in dodano vrednost kaskadne rabe lesa.

Ideja CaReWood-a je prikazati realne možnosti za prvi korak recikliranja lesa, ki omogoča ponovno uporabo materiala na isti stopnji kakovosti z ohranjanjem največjih možnih mer, saj  se s tem odprejo nove možnosti nadaljnje uporabe.
carewood.png