S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Uspešni na razpisu ARRS

Podjetje Abelium je bilo uspešno na razpisu za (so)financiranje raziskovalnih projektov

Podjetje Abelium d.o.o. je bilo kot sodelujoča raziskovalna organizacija uspešno na Javnem razpisu za (so)financiranje raziskovalnih projektov za leto 2012. V okviru aplikativnega raziskovalnega projekta Razvoj modelov za inteligentno upravljanje cestnih transportov želimo raziskati teorijo, tehnologije, primere dobre prakse in možnosti za postavitev sodobno zasnovane inteligentne logistične informacijske platforme v oblaku. Preko razvoja izbranih logističnih problemov želimo vzpostaviti prototip moderne, varne, zanesljive, fleksibilne in skalabilne platformne rešitve v računalniškem oblaku, ki bo predstavljala osnovo za izgradnjo novih obogatenih storitev v pametnih logističnih mrežah po modelu logistična infrastruktura kot storitev - LiaaS. Osredotočili se bomo na dva ključna ciljna sklopa:

  1. segmentacija uporabnikov in delov prometnega omrežja glede na različne kriterije za potrebe določanja ciljnih skupin v različnih kontekstih;
  2. optimiranje uporabe omrežja glede na različne omejitve in predznanja o dogajanju v omrežju v podobnem kontekstu.
Podjetje Abelium v projektu, ki je sofinanciran s strani ARRS in podjetij Nokia Siemens d.o.o., XLAB d.o.o. in Abelium d.o.o., nastopa v družbi partnerjev UP IAM, Nokia Siemens d.o.o. in XLAB d.o.o. Vodja projekta je doc. dr. Boris Horvat.