S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Uspešni na razpisu Raziskovalni vavčer

Podjetje Abelium je bilo uspešno pri prijavi projekta na razpis Raziskovalni vavčer

Podjetje Abelium d.o.o. je bilo s prijavo projekta Raziskava metodologij in postopkov za analiziranje velikih količin podatkov uspešno na Javnem razpisu Raziskovalni vavčer. Cilj projekta je pridobiti potrebna znanja za izvajanje paralelnih analiz velikih količin podatkov, postopkov za procesiranje podatkov (tako statičnih kot stalnega toka podatkov) na distribuiranih sistemih in za vzporedno procesiranje podatkov s pomočjo GPU (grafične procesne enote), izvesti raziskave glede optimalnega shranjevanja podatkov o omrežjih v delovnem spominu in na disku (uporaba različnih vrst podatkovnih baz) ter predelave podatkov iz različnih oblik (postopki ETL - "Extract, Transform, Load"). 

Podjetje pričakuje, da bo prek opravljenih raziskav pridobilo znanja in kompetence za implementacijo ustreznih podatkovnih struktur za shranjevanje podatkov ter algoritmov za izvajanje analiz na velikih množicah podatkov. 

Projekt je financiran s strani Ministrstva za izobraževanje, znanost, kulturo in šport. 

Vir: MIZKŠ - rezultati razpisa