S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

P4D-C19-DIGITRUST

Uspešno pridobljeno sofinanciranje SPS in EU ESRR za digitalno transformacijo podjetja Abelium – operacija DIGITRUST.

O programu

Operacija DIGITRUST je bila uspešno izbrana na Javnem razpisu »Spodbude za digitalno transformacijo MSP (P4D-C19)«, ki ga je razpisal Slovenski podjetniški sklad.

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

EKP sklad   SPS
Naziv operacije
DIGITRUST
Kratek opis operacije

Abelium d.o.o. na trgu ponuja storitve načrtovanja, zasnove, razvoja in vzdrževanja digitalnih gradnikov in celovitih inovativnih informacijskih rešitev. Razlikovalna prednost je v tem, da nismo tipično IT podjetje niti tipično »svetovalno« podjetje, ampak pokrivamo širok spekter interdisciplinarnih znanj, ki nam omogoča naslavljanje različnih vidikov pri snovanju digitalnih poslovnih modelov ter specifičnih gradnikov, ki omogočajo oblikovanje uporabniške izkušnje, razvoj prilagojene programske opreme in razvoj posameznih avtomatizacij in optimizacij našim naročnikom. Pogosto so ti poslovni modeli zelo inovativni in podprti s prilagojeno programsko opremo, ki jo je zelo težko »kopirati« in zato dajejo skrbniku neubranljivo prednost. Naročniki nas vidijo kot IT podjetje, ki razume posel ter razvije celovit sodoben digitalni produkt, ki dela. V okviru projekta bomo »agilno« in »vitko« razvili inovativne digitalne gradnike in nadgradili lastne kompetence na področju razvoja decentraliziranih poslovnih modelov, na področjih: »Bločne verige z nizko porabo energije« in »Sledljivost in transparentnost v okoljih brez zaupanja in zasebne verige blokov«. Z rezultati projekta bomo celovito zaokrožili našo ponudbo digitalne preobrazbe poslovnih modelov naših naročnikov, s sodobnimi, trajnostnimi (energetsko učinkovitimi) gradniki, rešitvami in novimi kompetencami za povezovanje podjetij v okoljih brez zaupanja, kar bo posredno dvignilo dodano vrednost podjetja in naših zaposlenih.

Glavna cilja in kazalnika projekta:
Cilj 1: Dvig dodane vrednosti na zaposlenega.

  • Kazalnik: 7,4% dvig.

Cilj 2: Izvedba digitalne transformacije skladno z akcijskim načrtom.
  • Kazalnik: 1 (trenutno stanje: 0).
Obdobje trajanja
12. 3. 2020 - 30. 9. 2021
Vodja operacije
dr. Boris Horvat (kontaktni obrazec)