S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Naročite klic

Z veseljem vas bomo poklicali in prisluhnili vašim zahtevam.
Bi nas radi poklicali?

Politika zasebnosti

velja od 1. avgusta 2018

1. SPLOŠNE INFORMACIJE


Ta pravilnik o zasebnosti (v nadaljevanju Pravilnik) pojasnjuje, katere osebne podatke zbiramo o vas, ko brskate po naši spletni strani (https://www.abelium.eu) ter kako in zakaj se vaši osebni podatki obdelujejo, kjer se "vi" nanaša na osebo, ki brska po naši spletni strani, "Abelium", "mi", "nas" ali "naš" pa se nanaša na podjetje Abelium d.o.o., ki je lastnik spletne strani.

Abelium d.o.o. je zasebno podjetje, ki se nahaja na naslovu Kajuhova ulica 90, 1000 Ljubljana, registrirano pri Agenciji Republike Slovenije za javnopravne evidence pod matično številko 3557952000 ter z davčno številko 65141326, nastopa kot upravljavec podatkov, ki je odgovoren za zbiranje, uporabo, hrambo in razkritje vaših osebnih podatkov v skladu z Uredbo (EU) 2016/679 o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov in o prostem pretoku takih podatkov, ter nacionalno zakonodajo.

2. KATERE OSEBNE PODATKE ZBIRAMO


Osebni podatki pomenijo kakršnekoli podatke o posamezniku, iz katerih je mogoče neposredno ali posredno identificirati to osebo.

Zbiramo lahko naslednje osebne podatke, ki se nanašajo na vas:

  • Ime
  • Naslov elektronske pošte
  • Naslov bivališča
  • Državljanstvo
  • Telefonska številka
  • Osebna fotografija
  • Življenjepis (CV)
  • Analitične piškotke

3. KAKO ZBIRAMO VAŠE PODATKE


Ob izpolnjevanju spletnega obrazca »Kontakt« morate vanj vnesti e-poštno sporočilo in ime, kar posledično pošlje e-pošto s temi podatki in vnesenim sporočilom na naš e-poštni naslov. Poleg tega lahko v svojem sporočilu navedete nekaj podatke, ki bi se lahko šteli za osebne.

Drug način, kako lahko pošljete svoje osebne podatke, je pri izpolnjevanju vloge za zaposlitev, kjer morate vnesti svoje ime, naslov elektronske pošte, naslov bivališča, državljanstvo in telefonsko številko ter priložiti osebno fotografijo in svoj življenjepis. Prav tako lahko zagotovite nekaj dodatnih podatkov, ki bi se lahko šteli za osebne, ko dodate svoj oblikovalski portfolio ali dosežke, na katere ste najbolj ponosni.

Analitični piškotki se nastavijo oziroma preberejo le, če se strinjate s svojo uporabo, tako da kliknete gumb »V redu« v pasici, ki se pojavi pri obisku naše spletne strani.

4. KAKO UPORABLJAMO VAŠE PODATKE


Vaše podatke, pridobljene iz obrazca »Kontakt« lahko uporabimo, da vas kontaktiramo, v primeru, da je vaše sporočilo relevantno za nas.

Vaše podatke iz vloge za zaposlitev lahko uporabimo, da ocenimo vašo prijavo, kar vključuje stik z vašimi minulimi delodajalci, ogled ustreznih baz podatkov za potrditev vaših dosežkov in stopnje izobrazbe, potrditev avtorstva vašega portfelja itd. Vaša e-pošta in/ali telefonska številka se lahko uporabi tudi za stik z vami, v primeru da potrebujemo od vas dodatne informacije.

Piškotki (imenovani tudi HTTP piškotki, spletni piškotki ali piškotki brskalnika) so izraz za paket podatkov, ki jih računalnik prejme in nato pošlje nazaj brez spreminjanja. Ko obiščete neko spletno mesto, lahko to pošlje piškotek računalniku, ki ga shrani v datoteko znotraj vašega spletnega brskalnika. Piškotke lahko nastavi druga spletna stran, kot jo trenutno obiskujete (tako imenovani piškotki tretjih oseb). Na primer, spletna stran ima lahko gumb za všečkanje, ki bo nastavil piškotek, katerega lahko prebere Facebook.

Obvezni piškotki so tisti, ki jih spletna stran potrebuje za pravilno delovanje. To so na primer piškotki, ki poskrbijo za seje prijavljenih uporabnikov. Analitični piškotki pa se uporabljajo za spremljanje, kaj gledajo naši obiskovalci, katera vsebina je najbolj obiskana in od kod so obiskali našo spletno stran. S pomočjo piškotkov lahko tudi izvemo, ali ste nas obiskali prvič ali ste redni obiskovalec.

V nadaljevanju podajamo opis piškotkov, ki jih uporabljamo, njihovega izdajatelja, namena uporabe in njihovega trajanja na vašem računalniku. Vsi podatki iz analitičnih piškotkov se upravljajo v storitvi Google Analytics in so namenjeni le osebni uporabi.

Ime piškotka Nastavil Namen uporabe Trajanje
__utma abelium.eu Uporablja se za razlikovanje uporabnikov in sej. 2 leti
__utmb abelium.eu Uporablja se za določitev novih sej ali obiskov. 30 minut
__utmc abelium.eu Se ne uporablja. Nastavljen za interoperabilnost. do konca seje
__utmt abelium.eu Uporablja se za uravnavanje hitrosti zbiranja podatkov. 10 minut
__utmz abelium.eu Shrani vir prometa ali oglaševalsko akcijo, ki pojasnjuje, kako je uporabnik dosegel spletno mesto. 6 mesecev
cookie-policy-persist-warning abelium.eu Strinjanje z uporabo piškotkov 83 let
I18N_LANGUAGE abelium.eu Izbira jezika do konca seje

Kadar zberemo osebne podatke z vašim soglasjem, imate pravico, da ga kadarkoli umaknete. Vendar to ne bo vplivalo na zakonitost obdelav, ki so bile izvedene, preden ste soglasje umaknili. Če umaknete vaše soglasje, vam morda ne bomo mogli ponuditi določenih izdelkov ali storitev.

5. KAKO HRANIMO IN VARUJEMO VAŠE PODATKE


Vaši osebni podatki se zbirajo in obdelujejo v skladu z Uredbo (EU) 2016/679 Evropskega parlamenta in Sveta. Primarno se hranijo in obdelujejo znotraj evropskega gospodarskega prostora (EGP), vendar se lahko prenesejo zunaj EGP. V teh primerih so zaščiteni v okviru dogovora EU-US Privacy Shield ali s podpisanimi standardnimi pogodbenimi klavzulami. V teh primerih zagotovimo, da imamo mi in naši partnerji ustrezne tehnične, fizične in organizacijske varnostne ukrepe za zaščito vaših podatkov.

Dostop do vaših osebnih podatkov omejujemo na tiste zaposlene in tretje osebe, ki imajo poslovno potrebo po dostopu. Vaši osebni podatki bodo obdelani le po naših navodilih in varovani s klavzulo zaupnosti.

5.1. Hramba podatkov

Vaše osebne podatke bomo hranili le toliko časa, kolikor je potrebno za izpolnitev namenov, za katere smo ga zbrali. Osebne podatke, ki jih zbiramo o vas, lahko tudi odstranimo na vašo zahtevo.

6. S KOM DELIMO VAŠE PODATKE


Vaši podatki so lahko dostopni nekaterim zaposlenim ali pogodbenim partnerjem, ki sodelujejo pri delovanju naše storitve (npr. administracija, trženje, pravna pisarna ter sistemska administracija). Za doseganje namena uporabe iz razdelka 4 lahko vaše osebne podatke delimo tudi s spodaj navedenimi obdelovalci:

  • Google LLC za nudenje storitve analitike.

Osebne podatke lahko tudi posredujemo organom kazenskega pregona, organom za varstvo podatkov, vladnim uradom in drugim organom, kadar:

  • prejmemo sodni poziv, sodni nalog ali drug veljaven pravni dokument;
  • menimo, da je razkritje potrebno za preprečevanje fizične škode ali finančne izgube;
  • menimo, da je razkritje je potrebno za poročanje o domnevnih nezakonitih dejavnostih;
  • menimo, da je potrebno za preiskavo kršitev tega Pravilnika ali naših pogojev uporabe.

6.1. Zunanje storitve

Na spletni strani se lahko nahajajo povezave do spletnih mest, vtičnikov, kanalov ali aplikacij tretjih oseb. Če kliknete ali omogočite te povezave, lahko tretjim osebam omogočite zbiranje ali deljenje vaših osebnih podatkov. Teh tretjih oseb ne nadzorujemo in nismo odgovorni za njihove izjave o zasebnosti. Ko zapustite našo spletno stran, vam svetujemo, da preberete obvestilo o zasebnosti za vsako spletno mesto ali aplikacijo, ki jo obiščete.

7. KAKŠNE PRAVICE IMATE GLEDE VAŠIH PODATKOV


V določenih okoliščinah imate v skladu z zakonodajo o varstvu podatkov naslednje pravice v zvezi z vašimi osebnimi podatki:

  • Imate pravico zahtevati, da vam zagotovimo dostop do vaših osebnih podatkov, ki jih hranimo.
  • Imate pravico zahtevati popravek vseh osebnih podatkov, ki jih hranimo o vas, ki so netočni, napačni ali zastareli.
  • Imate pravico, da zahtevate brisanje osebnih podatkov, ko ti niso več potrebni ali če niso več predmet pravnih obveznosti, za katere smo zavezani.
  • Imate pravico, da zahtevate prenehanje obdelave nekaterih vaših osebnih podatkov, kot so osebni podatki, obdelani za namene neposrednega trženja.
  • Imate pravico, da zahtevate, da omejimo obdelavo vaših osebnih podatkov (na primer, medtem ko podatke preverjamo ali če vaših osebnih podatkov ne potrebujemo več za namene obdelave, vendar so potrebni za vzpostavitev, uveljavljanje ali obrambo pravnih zahtevkov).
  • Imate pravico zahtevati izvoz vaših osebnih podatkov.
  • Če ste podali svoje soglasje k naši obdelavi osebnih podatkov, imate pravico, da ga kadarkoli umaknete.

Vaše zakonite zahteve so v splošnem brezplačne in nanje poskušamo odgovoriti čim prej. Vendar pa nam lahko vzame več časa in/ali povzroči stroške storitve, če je vaša zahteva očitno neutemeljena, ponavljajoča ali pretirana. V takih okoliščinah lahko tudi zavrnemo izpolnjevanje vaše zahteve. Morda bomo morali od vas zahtevati tudi določene podatke, ki nam bodo pomagali potrditi vašo identiteto in vam s tem zagotovili pravico dostopa do vaših osebnih podatkov.

Pomembno je, da so osebni podatki, ki jih imamo o vas, točni. Zato nas prosim obvestite, če se vaši osebni podatki spremenijo.

7.1 Pritožbe

Prav tako imate pravico vložiti pritožbo glede naše obdelave vaših osebnih podatkov pri pristojnem nadzornem organu. V Sloveniji je pristojni organ za varstvo podatkov Informacijski pooblaščenec (https://www.ip-rs.si). Kljub temu pa bi želeli priložnost za obravnavo vaših pritožb, preden se obrnete na pristojni organ, zato se prosim obrnite na nas z uporabo kateregakoli od spodaj navedenih načinov.

8. POSODOBITVE POLITIKE ZASEBNOSTI


Pridržujemo si pravico, da kadarkoli spremenimo ta Pravilnik, ne da bi vas pred tem obvestili, razen če takšno obvestilo zahteva zakonodaja. Če vaše izrecno soglasje ni potrebno, vaš nadaljnji dostop ali uporaba naših storitev pogojuje strinjanje s trenutnim Pravilnikom. Če se ne strinjate s Pravilnikom, morate prenehati uporabljati naše storitve.

9. KONTAKT


Če imate vprašanja v zvezi s tem Pravilnikom ali želite podati pritožbo, nam lahko pišete na info@abelium.com  ali po pošti na Abelium d.o.o., Kajuhova ulica 90, 1000 Ljubljana, Slovenija. Vsa sporočila morajo biti v slovenskem ali alternativno v angleškem jeziku.