S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

RRI2 - KumuluzAPI

Operacija KumuluzAPI je bila uspešno izbrana na Javnem razpisu za »Spodbude za raziskovalno razvojne projekte 2«, ki ga je razpisalo Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

O programu

Operacija KumuluzAPI je bila uspešno izbrana na Javnem razpisu za »Spodbude za raziskovalno razvojne projekte 2«, ki ga je razpisalo Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

EKP sklad   MGRT
Naziv operacije
KumuluzAPI
Kratek opis operacije

RRI projekt naslavlja aktivnosti industrijskih raziskav in eksperimentalnega razvoja inovativne rešitve za vzpostavitev ekosistema APIjev v okolju pametnih mest in skupnosti. Govorimo o API ekonomiji, v kateri APIji igrajo ključno vlogo povezovalnega člena, ki omogoča ustvarjanje novih (digitalnih) vrednostnih verig, integracij med partnerji in novih načinov uporabe. V kontekstu pametnih mest je tako potrebno vzpostaviti ekosistem APIjev in preko njih izpostaviti ključne podatke in funkcionalnosti različnih segmentov pametnih mest, vključno s prometnimi podatki, javnimi prevozi, komunalnimi storitvami, zdravstvenimi storitvami, turističnimi podatki, itd. To mesta lahko naredijo z uporabo lastnih ali standardiziranih opisov APIjev, v vsakem primeru pa potrebujejo platformo, ki bo te APIje poganjala, izpostavljala do uporabnikov oz. aplikacij na enoten način ter v zaledju povezovala sisteme posameznih ponudnikov.

Glavni cilji in kazalniki projekta:
Cilj 1: Število razvitih vzorčnih city-native APIjev, ki omogočajo kontekstno delovanje.

  • Kazalnik: 5 (trenutno stanje: 0).

Cilj 2: Razvoj prilagojenega smart-city API prehoda s podporo IoT.
  • Kazalnik: 1 (trenutno stanje: 0).

Cilj 3: Število različnih modelov za monetizacijo uporabe APIjev v okoljih pametnih mest in skupnosti.
  • Kazalnik: 3 (trenutno stanje: 1).

 

Konzorcij
Vodilni partner: Sunesis, inovativne tehnologije in storitve, d.o.o.
Partner: Abelium d.o.o., raziskave in razvoj
Obdobje trajanja
Julij 2020 – junij 2022
Vodja pri Abeliumu
Abelium - dr. Boris Horvat (kontaktni obrazec)