S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Optimizacija logističnih procesov

Informacijski sistemi vsebujejo ogromne količine logističnih podatkov. Naredimo korak naprej – obvladajmo jih.

Logistika je veda in gospodarska dejavnost, ki je z razvojem informacijskih tehnologij v zadnjem času veliko pridobila. Informatizacija je dosegla nivo, ko informacijski sistemi vsebujejo ogromne količine podatkov in s pomočjo teh podatkov omogočajo izvajanje nekaterih enostavnih optimizacij. Hkrati z razvojem IKT so se razvili in postali dostopnejši geografski informacijski sistemi (GIS) ter satelitsko dostopni geolokacijski sistemi (GPS), poleg tega pa je telekomunikacijsko-informacijska tehnologija mobilne telefonije dostopna na vsakem koraku.

razvoz

Raziskave in razvoj v podjetju Abelium d.o.o. na tem področju potekajo v smeri optimizacij, učinkovitega zajema relevantnih podatkov, izvajanja analiz v realnem času ter identificiranja informacijskih storitev, ki zmanjšujejo stroške logističnih procesov, zmanjšujejo vplive na okolje in povečujejo zadovoljstvo uporabnikov.

Poleg strokovnjakov s področja računalništva, razvoj na tem področju zahteva znanja iz kombinatoričnih optimizacij in diskretne matematike. Integracija področij, ki smo jo dosegli v našem timu, predstavlja optimalno mešanico znanj in izkušenj, ki so potrebna za pristop k reševanju tovrstnih problemov.