S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Računalniški vid

Računalniški vid je skupek tehnologij, postopkov in naprav, ki poskušajo simulirati človeško sposobnost razpoznavanja vzorcev v slikah – videti.

Današnja stopnja razvoja računalniškega vida je v primerjavi s človekom še v začetnih povojih. Nenehen razvoj tehnologij, algoritmov odločanja, matematičnih modelov ter povečevanje procesne moči bodo v bližnji prihodnosti pripeljali k temu, da bo računalniški vid postajal čedalje boljša zamenjava za človeško oko.

Sistemi računalniškega vida se uporabljajo za nadomeščanje človekovega vizualnega zaznavanja; na primer kontrole kvalitete izdelkov, vodenja tehnoloških procesov, vodenja robotov, laboratorijskih analiz slik, upravljanja vsakodnevnih opravil in podobno.

raziskave-vid

Sistemi računalniškega vida zagotavljajo ponovljivost postopkov, znižujejo proizvodne stroške in lahko zmanjšajo škodljive vplive proizvodnega procesa na okolje. V podjetju Abelium razvijamo metode računalniškega vida za namene:

  • razvrščanja izdelkov s samoučečimi programskimi modeli v zahtevnih pogojih razpoznavanja (npr. pri delno vidnih objektih),
  • avtomatske kontrole izdelkov in razpoznavanja gibanja delov snovi,
  • 2D in 3D zajema slike, detekcije in razpoznavanja objektov na njej.